Svegro Delikatesspotatis

Under namnet Svegro Jordkällare hittar du vår allra finaste potatis: Svegro Delikatesspotatis. Den är varsamt tvättad och storlekssorterad för en jämn tillagningstid. Skalet är så tunt att potatisen med fördel kan ätas med skalet på Du får känslan av färskpotatis – året om.

Vår delikatesspotatis har fått en ny tydlig design som gör det lätt för dig att hitta din favoritsort. Precis som vårt övriga potatissortiment packas den i en papperspåse som är bra för både potatisen och miljön. Vi har idag 5 olika svenskodlade sorter; Amandine, Cherie, Mandel, Asparges, och Michelle.

Svegro Potatisblomma

 

Asparges har en nötig, smörig smak och gul köttfärg. En fast potatis med tunt skal som är perfekt att klyfta, ugnsrosta eller koka. Sparris Delikatesspotatis, har långsmala, något böjda knölar. Köttfärgen är gul och skalet tunt. Speciellt de små knölarna är lätta att förväxla med mandelpotatis, men till skillnad från den är Sparrispotatis fastkokande. Sorten härstammar från Danmark och har senare blivit mycket uppskattad i Sverige för sin nötiga och smöriga smak.

Perfekt att: Klyfta, ugnsrosta, råsteka och potatissallad.

AspargesNyhet

Laga mat med våra Delikatesspotatisar från Svegro Jordkällare

Läs mer om alla våra potatissorter här