Den perfekta salladen

Kombinera smaker som salt, syrligt och sött med olika konsistenser som knaprigt, krispigt och mjukt för att få en välbalanserad rätt. Det blir en perfekt sallad varje gång.

1. Gröna blad

Börja med en blandning av gröna blad som ger färg, smak och textur. Blanda olika sallater, spenat, ruccola och finbladig kål med örter som basilika, körvel eller gräslök för att få en bra grund.

2. Matig bas

Lägg till en eller flera matiga ingredienser. Välj bland både protein och kolhydrater, till exempel halloumi, bönor, räkor och kyckling. Eller potatis, quinoa och matvete.

3. Grönsaker och frukt

Komplettera genom att välja passande grönsaker och frukter efter säsong. Använd både råa, ugnsrostade och kokta. Avokado är perfekt till räkor eller ägg. Granatäpple, mango och melon passar till salta ingredienser som fetaost eller halloumi.

4. Smaksättning

Lyft salladen med hjälp av dressing, vinägrett eller örtolja. Bra smaksättare är till exempel citron, lime, honung, chili, senap, tahini, flingsalt och peppar.

5. Topping

Avsluta med något knaprigt. Torrostade mandlar, hasselnötter, solros- eller sesamfrön ger både smak och crunch. Varför inte prova friterad kapris eller morotschips?

 

Läs mer om alla våra salladssorter här.