Jul och Nyår

Ett grönt slut och godare början. Jul och nyår är högtider där maten verkligen tar plats. Förr i tiden plockade vi fram allt vi hade lyckats lagra som surkål, saltat kött och syltor. Men idag, när vi har vi tillgång till färska grönsaker och skaldjur även vintertid, kan vi välja att skapa nya traditioner.

 

Grön jul

Till jul har vi tagit fram ett helt vegetariskt julbord. Du kan exempelvis byta ut skinkan mot en saftig timjangratinerad vitkål eller köttbullarna mot kryddig falafel. Grönkålen som tidigare bara användes som dekoration har dessutom fått en helt ny roll. Den späda finbladiga grönkålen blir en ingrediens som sätter smak och färg på rätterna.

 

 

Smakrikt nytt år

Till nyår har vi fokuserat på klassiska och asiatiska smaker med färska örter. Servera gärna allt som en stor buffé. De flesta recepten är lätta att göra i förväg och sedan behöver du bara tillaga ett par minuter i ugnen eller servera – mer tid till dig och dina gäster.

 

Vi önskar er alla en grön jul och ett smakrikt nytt år.