Medelhavet tar plats i örthyllan: Svegro lanserar nyheten grekisk basilika

2019-02-19
Svegro Orangeri | Grekisk Basilika

Svegros grekiska basilika finns i utvalda butiker från mars 2019.

Svegro utökar sitt örtsortiment med en ny spännande basilikasort, den grekiska basilikan. Från och med mars finns örten i utvalda butiker. Örten har små, fina blad och gör sig lika bra i köksfönstret som i maträtter.

Grekisk basilika, även kallad klotbasilika eller småbladig basilika, är det senaste tillskottet i Svegros örtfamilj. De små bladen doftar kryddigt av nejlika och smaken påminner om den vanliga basilikan, men är mildare i tonen. Fina smakkompisar är tomat och olika ostar som fetaost, mozzarella eller ricotta. Örten ger även en härlig ton i mustiga grytor och gratänger och passar bra i sallader.

Den grekiska basilikan är med sitt tätväxta, trädformade utseende mycket dekorativ, och eftersom den håller bra i rumstemperatur kan den med fördel få pryda både köksbänk och fönsterbräda.

Grekisk basilika finns i utvalda butiker från mars 2019. Rek. ca. pris 29 kr/st.

Örtfakta | Svegro Orangeri | Grekisk Basilika

Receptförslag: Tomat- och rödbetssallad med grekisk basilika

Ingredienser
4 portioner som tillbehör.
2 tomater, skivade
2 kokta rödbetor, skalade och skivade
150 g fetaost
1 kruka grekisk basilika, plockade blad
3 msk olivolja
havssalt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Lägg ut tomat- och rödbetsskivorna på ett fat. Placera osten ovanpå och strö över basilikabladen. Ringla på oljan och krydda med salt och peppar. Servera till t ex grillat lamm, grillad kyckling eller på en buffé.
Receptförslag: Tomat- och rödbetssallad med grekisk basilika

För mer information, kontakta:

Anette Wallner

Telefon: 08-602 23 33

E-post: anette.wallner@svegro.se

Svegro ägs och drivs av Familjen Norman sedan 1960 på Färingsö, utanför Stockholm. Vi odlar ekologiska färska örter och sallat i kruka, samt packar kvalitetsgrönsaker och potatis året om. Som ledande inom kategorierna driver Svegro ett aktivt arbete med att ständigt utveckla nya produkter för att sprida inspiration och kunskap till alla som har ett passionerat matintresse.

Svegro omsätter cirka 350 miljoner kronor om året och sysselsätter cirka 90 personer i Thorslunda och Skänninge.