fbpx
Kvalitet, miljö & etik

För oss handlar kvalitet inte bara om smaken. Vi månar om att odla våra örter, sallater, rotsaker och potatis med hänsyn till människor, djur och natur. Med omsorgsfull vård av plantor, extremt höga krav på hygien och rätt odlingsteknik håller vi våra produkter friska. Det innebär bland annat att du kan äta och njuta av sallaten eller örterna direkt.

logo SvensktSigill kvalitetKrav märke
logo Smak kvalitet

Våra örter, sallater och större delen av den packade potatisen märker vi med Svenskt Sigill, ett kvalitetsmärke som garanterar att råvarorna är producerade på svenska gårdar som lever upp till höga krav på livsmedelssäkerhet, kvalitet och miljöhänsyn.

Vårt ekologiska sortiment odlas enligt KRAV:s regler. Organisationen kontrollerar oss i alla led, såväl produktion som distribution, till dess att märket sätts på förpackningen.

Svegros packerier är certifierade enligt SMAK:s riktlinjer för hygien-, miljö- och kvalitetsarbete.

Vår verksamhet på Mälaröarna, med odling av sallater och färska örter, är certifierad enligt Global G.A.P – en internationell standard med syfte att öka livsmedelssäkerheten och miljöhänsynen.

Förutom att vi regelbundet kontrollerar vår produktion strävar vi alltid efter långsiktiga relationer med våra kunder, och att våra anställda ska trivas i en god arbetsmiljö.