fbpx
Pressrum

Pressrum


Presskontakt

Karin Fredlund Fröjd
Innovations- & Marknadschef
Karin.fredlund.frojd@svegro.se

Senaste nytt från Svegro

Svegro Örtpesto – Sveriges godaste pesto nu ursprungsmärkt med Från Sverige

2020-10-06

Svegro Örtpesto – Sveriges godaste pesto nu ursprungsmärkt med Från Sverige

Svegro Örtpesto tillverkas av ekologiska svenskodlade örter och finns i smakerna basilika, koriander och grönkål. Den är kallrörd och dessutom fri från nötter, onödiga tillsatser och konserveringsmedel. Varje burk innehåller två krukor med färska örter från Svegros växthus på Färingsö, svensk lagrad hårdost, svensk rapsolja, solroskärnor och kryddor.

– Vi är mycket stolta över att kunna ursprungsmärka vår Örtpesto med Från Sverige. Märkningen garanterar att produkten är tillverkad i Sverige och innehåller minst 75% svenska råvaror. En stark märkning som står för det som vi på Svegro tycker är viktigt, odling och produktion av svenska gröna smaker. Vår Örtpesto är en smakrik genväg i vardagen utan att kompromissa med vare sig smak eller innehåll. Jag är övertygad om att vi erbjuder Sveriges godaste pesto, säger Oscar Rosdahl, VD på Svegro.

[Läs mer]

Vi odlar framtiden med hjälp av AI

2020-05-08

Svegro odlar framtiden med hjälp av AI

Lisa Lindström, odlingschef Svegro och Erik Fredlund, AI-konsult Codon Consulting installerar framtidens odling.

Nu står det klart att Svegro beviljats ansökan hos Vinnova för att med hjälp av AI optimera resursförbrukningen i växthusen. Målet är effektivare och mer miljösmarta odlingsprocesser, säkra leveransförmågan och stärka den svenska ekologiska odlingens position.

Svegro har under de tre senaste åren halverat svinnet samt reducerat energiåtgången med cirka 20 procent. Nu inleds ett pilotprojekt för AI-styrd odling i Svegros växthus ute på Färingsö.

[Läs mer]

Svegros nya förpackningar minskar plastanvändandet med 70 ton

2019-12-05

Svegros nya plastkruka är tillverkad av återvunnen plast och kan återvinnas i retursystemet till skillnad från svarta plastkrukor.

Svegros färska ekologiska örter och svenskodlade sallat får en ny, unik förpackning –framtagen av Svegro själva. Genom att använda återvunnen plast så kan de nya gröna krukorna och trågen från Svegro, till skillnad från vanliga svarta plastkrukor, återvinnas och bli del av ett cirkulärt, hållbart system.

Svegro är det enda företaget i Sveriges ört- och sallatsodlares branschorganisation som skrivit under Plastinitiativet 2022. Det lanserades av Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF med syftet att öka graden av materialutnyttjande för just plastförpackningar.

[Läs mer]

Svegros kund- och innovationsfokus utökas genom ny försäljningschef från Arla

2019-12-03

Caroline Wetterstrand, Försäljningschef

Caroline Wetterstrand tillträder nu tjänster som Försäljningschef på Svegro och tillför bolaget stark kompetens och erfarenhet för att fortsätta bolagets transformationsresa och bli en av de mest uppskattade och professionella leverantörerna i branschen.

Caroline kommer närmast från en roll som Senior Key Account Manager på Arla Foods AB där hon i 
5 år arbetat med färskvaror och ost. Hon är en starkt bidragande faktor att Arla blivit utnämnd till dagligvaruhandels högst rankade leverantör under 2 av de senaste 5 åren. Caroline har lång erfarenhet av försäljning och har arbetat med de flesta kunderna inom dagligvaru- och servicehandel både med märkesvaror och EMV. 
Tidigare har Caroline jobbat med försäljning på Procter & Gamble i 8 år.

[Läs mer]

Svegro utökar fokus på innovation och tillsätter innovations- och marknadschef från Arla

2019-09-17

Karin Fredlund Fröjd tillträder 2019-09-16 tjänsten som Innovations- och Marknadschef på Svegro och tillför bolaget stark kompetens och erfarenhet för att fortsätta bolagets transformationsresa.

Karin kommer närmast från en roll som Senior Commercial Innovation Manager på Arla Foods AB där hon arbetat med innovation inom kategori matlagning och varit ansvarig för en av Arlas globala innovationsplattformar. Förutom lång erfarenhet av innovation har Karin tidigare arbetat med marknadsföring av flera olika kategorier både Business to Consumer och Business to Business under sina 12 år på Arla. Karin har även arbetat som Reklamchef för Däckia kedjan, Global Brand Manager på Cederroth och i ett flertal olika marknadsroller på Unilever.

[Läs mer]

Oscar Rosdahl ny vd för Svegro

2019-05-02

Den 12 augusti tar Oscar Rosdahl över som ny vd för Sveriges största grönsaksproducent Svegro, för att fortsätta företagets påbörjade transformationsresa. Han kommer närmast från Arla och efterträder Otto Drakenberg som kommer att ta över ordförandeskapet i Svegro.

Oscar Rosdahl ingår idag i den svenska ledningsgruppen i Arla i egenskap av kategoridirektör med resultat- och innovationsansvar för ost, smör och matlagningsprodukter. Han har tidigare arbetat som försäljningsdirektör på Arla och dessförinnan ansvarat för delar av den nordiska försäljningsorganisationen på Procter & Gamble.

[Läs mer]

Svegro lanserar örtpesto – tillverkad av räddade plantor från växthusen

2019-04-04

Svegro Örtpesto lanseras i smakerna grönkål, basilika och koriander.

Svegro utökar sitt sortiment med en helt ny produktkategori och lanserar Svegro Örtpesto i smakerna basilika, grönkål och koriander. Örtpeston är gjord på räddade överskottsplantor från växthuset på Färingsö, vilket bidrar till att minska svinnet från Svegros odlingar.

Nyheten Svegro Örtpesto tillverkas av ekologiska svenskodlade örter och kommer att säljas i smakerna basilika, koriander och grönkål. Den är kallblandad och dessutom helt fri från nötter, onödiga tillsatser och konserveringsmedel.De nya produkterna blir också de första att bära Svegros egen märkning Räddat gröntsom används för produkter baserade på räddade råvaror, och fungerar som en del i Svegros övergripande hållbarhetsarbete.

[Läs mer]