fbpx
Örtpesto – butiksmaterialÖrtpesto – butiksmaterialÖrtpesto – butiksmaterial

Svegro Örtpesto – Butiksmaterial

Här hittar du bland annat nedladdningsbart material samt det du behöver för att kunna beställa Svegro Örtpesto från ICAs centrallager.

Beställ Svegro Örtpesto via ICAS centrallager


En godare grönare örtpesto

Räddat grönt är vårt sätt att varsamt ta vara på det som odlas. Vid odling, skörd och packning kommer det alltid att finnas örter och blad som inte kan säljas. De är för små, eller i överskott. Dessa blad räddas genom att gå vidare till tillverkningen av vår goda örtpesto, med målet att bidra till minskat svinn i hela matkedjan.

• Svensktillverkad på ekologiska örter och blad
• Råvaror av hög kvalitet
• Kallblandad i tre smaker
• Fri från konserveringsmedel och tillsatser
• Närförädlad


God – som om du gjort den själv!

I våra växthus på Färingsö finns hundratusentals små krukor. Där växer basilika, grönkål, koriander och massor av andra sorter. Varje dag kommer några av dem att vara exakt lagom stora örtplantor – fulla av smak och färdiga för skörd. Det är då ungefär åtta veckor sedan fröerna såddes i krukorna. Men det här med levande växter är inte alltid så enkelt. Vad gör man om det en dag finns lite fler färdiga plantor än det finns köpare? Självklart kan vi inte slänga dem, just när de är som bäst! Istället gör vi härlig örtpesto. Hackade färska örter, olja, ost och lite frön. (Inga nötter!) Fantastiskt gott och alldeles perfekt i sin enkelhet. Vi kallar det ”räddat grönt”, för det är precis vad det är.