ÖrtpestoÖrtpestoÖrtpesto

I våra växthus på Färingsö finns hundratusentals små krukor. Där växer basilika, grönkål, koriander och massor av andra sorter. Varje dag kommer några av dem att vara exakt lagom stora örtplantor – fulla av smak och färdiga för skörd. Det är då ungefär åtta veckor sedan fröerna såddes i krukorna. Men det här med levande växter är inte alltid så enkelt. Vad gör man om det en dag finns lite fler färdiga plantor än det finns köpare? Självklart kan vi inte slänga dem, just när de är som bäst! Istället gör vi härlig örtpesto. Hackade färska örter, olja, ost och lite frön. (Inga nötter!) Fantastiskt gott och alldeles perfekt i sin enkelhet. Vi kallar det ”räddat grönt”, för det är precis vad det är.

God – som om du gjort den själv!
En godare grönare örtpesto

Räddat grönt är vårt sätt att varsamt ta vara på det som odlas. Vid odling, skörd och packning kommer det alltid att finnas örter och blad som inte kan säljas. De är för små, eller i överskott. Dessa blad räddas genom att gå vidare till tillverkningen av vår goda örtpesto, med målet att bidra till minskat svinn i hela matkedjan.

• Svensktillverkad på ekologiska örter och blad
• Råvaror av hög kvalitet
• Kallblandad i tre smaker
• Fri från konserveringsmedel och tillsatser
• Närförädlad
Vill du smaka?

ICA

Vår örtpesto finns nu tillgänglig för alla ICA-butiker, skulle det vara så att en butik inte har Svegros örtpesto så kan butiken beställa hem den via Icas centrallager.


COOP

Svegros örtpesto finns också tillgänglig i COOP-butiker i Stockholm och Mälardalen.


Övriga butiker

Hittar du inte Svegros örtpesto i din butik, uppmana din lokala handlare att efterfråga den i deras sortiment.Gör din egen örtpesto: