fbpx
ÖrtpestoÖrtpestoÖrtpesto

Vår örtpesto

God och lätt att kombinera. Passar mycket bra till bland annat pasta, grillat, bröd, sallad, fiskrätter, vegetariska rätter och potatis.

I våra växthus på Färingsö finns hundratusentals små krukor. Där växer basilika, grönkål, koriander och massor av andra sorter. Varje dag kommer några av dem att vara exakt lagom stora örtplantor – fulla av smak och färdiga för skörd. Det är då ungefär åtta veckor sedan fröerna såddes i krukorna. Men det här med levande växter är inte alltid så enkelt. Vad gör man om det en dag finns lite fler färdiga plantor än det finns köpare? Självklart kan vi inte slänga dem, just när de är som bäst! Istället gör vi härlig örtpesto. Hackade färska örter, olja, ost och lite frön. (Inga nötter!) Fantastiskt gott och alldeles perfekt i sin enkelhet. Vi kallar det ”räddat grönt”, för det är precis vad det är.

Vill du smaka?

Nu finns vår goda Örtpesto på Willy:s i hela landet, på utvalda ICA, Coop och på Hemköp. Du kan också köpa örtpeston online hos både Mathem, Mat.se, Willys.se och Coop i Stockholm.

Skulle det vara så att en ICA-butik inte har vår örtpesto så kan butiken beställa hem den via centrallagret med hjälp av informationen här.


 

Goda rätter med Svegro Örtpesto


 

Gör din egen örtpesto: