Svegro växer med ny försäljningschef från Scan

Svegro växer med ny försäljningschef från Scan

2017-02-09
Albert Edmark, senast Business Manager på HKScan, tillträder nu posten som försäljningschef på Svegro och stärker därmed upp bakom nya VD:n inför företagets fortsatta tillväxtresa. Med sin långa erfarenhet från såväl kund- som leverantörssidan är Albert en strategiskt viktig person när Svegro nu fortsätter att driva branschens utveckling. Familjeföretaget Svegro meddelar nu att man rekryterar Albert Edmark till ny försäljningschef. Albert har en gedigen erfarenhet från livsmedelsbranschen inom försäljning, marknadsanalys och inköp. Han kommer senast från en roll som Business Manager på HKScan, där han bland annat ansvarat för all försäljning mot ICA. Albert har även spenderat flera år på olika positioner inom Di Luca & Di Luca, och ICA Sverige. Att han dessutom är kock i botten med ett genuint matintresse och livsmedelskunskap är ett stort plus. Tidigare i höstas tillträdde den nya VD:n Jerker Norström som nu alltså aktivt förstärker sitt team: – Med sin utomordentliga erfarenhet från både kund- och leverantörssidan inom livsmedel, är vi mycket glada att välkomna Albert Edmark till Svegro. Han kommer att stärka upp i vår fortsatta satsning att växa och möta konsumenternas ökande efterfrågan på grönt och kravodlat. Genom sin bakgrund har han också en stor förståelse för våra produkter och hur man optimerar försäljning utifrån odling, säger Jerker Norström, VD på Svegro. Svegro grundades av familjen Norman 1960 och har som affärsidé att erbjuda ett värdeskapande sortiment med smaker från växtriket som gör Svegro ledande i tillväxtmarknader och överträffar konsumentens förväntan. I sortimentet finns krukodlade färska örter, sallater och primörer, samt potatis och rotfrukter. – Det känns jättekul att få följa med på den resa Svegro nu har påbörjat. Att man nyligen gjort investeringar och konverterat till ekologisk odling, samt att det finns ett starkt och engagerat familjeägande i ryggen är starka fördelar i den snabbt växande livsmedelsbranschen, säger Albert Edmark, ny försäljningschef på Svegro.  
Albert tillträder sin nya tjänst i februari.
 
För mer information och bilder, kontakta:
Jerker Norström, VD på Svegro Telefon: 070-581 17 84 E-post: jerker.norstrom@svegro.se  

[/grid]

[/grid]

Tre miljoner svenskar firar jul med Svegro på julbordet

2016-12-20

Svegro fortsätter sin positiva utveckling, tar nya steg in i framtiden och välkomnar Jerker Norström som ny VD

2016-05-16

pksw4sm8yn0bocqbwon2

Med familjeägandet i ryggen och med värdeorden matglädje, mod, handlingskraft, kompetens och äkthet som ledstjärnor vill vi välkomna Jerker Norström som ny VD i Svegro.

Jerker har gjort en framgångsrik karriär inom dagligvarusektorn. Han har erfarenhet från ICA, där han under flertalet år hade ledande positioner inom logistik, inköp och merchandising samt från den familjeägdaföretagsgruppen Di Luca där han varit VD för Diné Foods och sedan 2011 för Di Luca & Di Luca. Jerker tillträder som VD i Svegro AB per den 1 september.

Per Norman har varit VD i Svegro sedan 1997 kommer därmed att lämna VD-posten och istället tillträda som styrelseordförande.

”Efter snart 20 år som VD avgår jag. Mitt personliga mål har varit att efter 55 års ålder kunna arbeta som ordförande i bolaget.Jag välkomnar Jerker som person och med den erfarenhet han har. Det skall bli spännande att arbetat tillsammans” säger Per.

Ägarna och styrelsen har som målsättning lönsam tillväxt för Svegro.Produktionen av örter och sallat har, helt enligt marknadens utveckling, framgångsrikt konverterats till ekologisk odling och ett antal investeringar har genomförts. Kostnadsbilden för potatisaffären håller på att förbättras genom att packningen koncentreras till Skänninge. Grossistföretaget GotlandSpecialisten – som inte tillhört kärnaffären – har avyttrats. Samtidigt har konsumentintresset för gröna produkter ökat påtagligt vilket öppnar för nya affärsmöjligheter.

Utöver de fina produkterna är företagskulturen och alla anställda en stor tillgång för Svegro.

Svegro har goda förutsättningar inför framtiden och välkomnar Jerker Norström.

”Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av Svegro och få fortsätta driva företaget mot framtiden, och tillsammans ska vi skapa ett konkurrenskraftigt varumärke. Marknaden pekar åt vårt håll. Vegetariskt och kravodlat ligger helt i linje med den framtida konsumentens önskemål” säger Jerker Norström.

Thorslunda den 12 maj 2016

Bengt Brodin

Styrelseordförande i Svegro AB

Vid vidare frågor, vänligen kontakta:

Bengt Brodin, mail bengt@brodinkonsult.se
Per Norman, mail per.norman@svegro.se

Nyheter som växer från Svegro Orangeri

2016-04-27
alla 4

Med inspiration från kålsläktet lanserar Svegro ett unikt premiumsortiment med fyra ekologiska finbladiga primörblad i kruka, färdiga att använda färska eller lätt tillagade för den som är mån om näringsrika och svenskodlade råvaror.

Lanseringen består av fyra ekologiska unika sorter för den som vill testa något nytt, gott och hälsosamt i köket:

  • Ekologisk Finbladig Grönkål är ett primörblad med krusiga, gröna blad och en mjäll textur. Primören har en mild och god smak av kål. Passar bra till citrus, fetaost, couscous, vitlök och rödbeta.
  • Ekologisk Finbladig Svartkål är en korsning mellan savoy- och grönkål och har en något sötare smak än grönkål. Svartkålen används flitigt i det italienska köket och passar bra till nötter, parmesanost, körvel, grädde och rotfrukter.
  • Ekologisk Asiatisk Tatsoi är en primörblad med krispiga blad och fin vacker textur med en mild rund smak. Den är släkt med både pak choy, bok choy och den vanliga kinakålen och passar bra till ingefära, chili, lime, soja och svamp.
  • Ekologisk Trädgårdskrasse är en kryddig växt från kålsläktet med dekorativa och späda blad. Smaken är pepprig men mild och påminner om rädisa och ruccola. Under medeltiden använde man trädgårdskrasse när man inte hade peppar. Passar bra till rädisor, dijonsenap, fisk, fänkål och tomat.

– Det är väldigt roligt att Svegro lanserar dessa nyheter som alla är jättebra och har många olika användningsområden. Trädgårdskrassen är min favorit – den har en härlig styrka och pepprighet som verkligen sätter smak och karaktär på det man lagar. Jag brukar använda den till att både ”krydda” sallader med och mixa i såser och dressingar, säger Andreas Printz, lagledare för kocklaget Culinary Team Stockholm.

Primörblad – vad är det? Ordet primör kommer från franskans ”primeurs” för årets första skörd. Det sker innan det som odlas är fullvuxet och gör att man får fram en speciell karaktär, mjäll konsistens och framträdande smaker. Primörblad kan också kallas miniblad, babyleaves eller minisallat.

Nyheterna samlas kring det nya produktvarumärket Svegro Orangeri och kan användas färska precis som de är i sallader och juicer. Då de är späda och finbladiga behöver de inte tillagas, men passar utmärkt att fräsas snabbt och tillsättas i varma rätter eller som tillbehör. Alla nyheter faller inom kategorin superfoods och innehåller mängder av vitaminer, mineraler och antidoxianter vilket gör dem till ett nyttigt alternativ.

– Intresset för kålsorter är extremt stort just nu och vi vill erbjuda vår målgrupp förnyelse i sallatshyllan med ett ekologiskt premiumsortiment med inriktning på smak, hälsa och färskhet. Enligt tester är just färskheten viktigast i val av grönsaker där våra krukodlade nyheter är så färska de kan bli då användaren skördar själv i sitt kök, säger Helena Olin, chef för marknad och sortiment på Svegro.

Svegro Orangeri sortimentet – Ekologisk Finbladig Grönkål, Ekologisk Finbladig Svartkål, Ekologisk Asiatisk Tatsoi och Ekologisk Trädgårdskrasse finns i välsorterade butiker från och med vecka 17 2016. Rekommenderat försäljningspris är ca 25 kr per kruka.

Grönkålspesto
4 portioner (ca 3 dl)

50 g valnötter
1-2 vitlöksklyftor, skalade
½ tsk flingsalt
3 krukor Grönkål, skurna
1-2 msk färskpressad citronsaft
50 g Västerbottenost, riven
4 msk olivolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar

Stöt valnötterna till en smet i en mortel. Tillsätt vitlök och flingsalt och mortla samman. Lägg i grönkålen och fortsätt att mortla. Blanda ner 1 msk citronsaft och ost och mortla samman. Rör ner oljan och smaka av med flingsalt, peppar och eventuellt mer citronsaft. Alternativt kör allt i mixer och droppa i oljan på slutet.

För fler recept och inspiration, läs mer under Svegro Orangeri eller följ oss på Instagram @svegrosverige. 

För mer information och bilder, kontakta:
Helena Olin, marknadschef på Svegro
Telefon: 076-721 54 38
E-post: helena.olin@svegro.se

Ekologisk sallatskvartett i kruka nu komplett

2016-03-14

160301 - EKO KRISP - SVEGR_063Nu lanserar det svenska familjeföretaget Svegro den fjärde ekologiska sallaten i sitt sortiment, Ekologisk Krispsallat, och gör därmed sitt salladssortiment helt ekologiskt.

Sallatssorten krispsallat är en korsning mellan isbergssallat och friséesallat. Bladen är gröna, tjocka och krispiga som isbergssallat, men huvudet är öppet och bladtopparna krusiga – liknande en frisée. Svegros Ekologiska Krispsallat är mycket mild och söt, och dess krispighet gör att den passar bra till smakrikare och tyngre dressingar.

– Vi är stolta att kunna presentera den fjärde sallaten i kruka som är en del av vår ekologiska satsning i växthuset på Thorslunda utanför Ekerö. Just krispsallaten är en efterlängtad favorit bland våra konsumenter. Enligt nyligen gjorda konsumenttester vet vi att 20 procent väljer sallat i kruka framför allt för att få en fräsch, färsk och nyskördad sallat odlad i Sverige. Nu kan vi erbjuda dem det i fyra ekologiska sorter, säger Helena Olin, chef för marknad och sortiment på Svegro.

Ekologisk Krispsallat finns i butiker från vecka 14 och har ett rekommenderat försäljningspris på ca 25 kr.

Redan i butik finns Ekologisk Kaskadsallat, Ekologisk Plocksallat, Ekologisk Röd & Grönsallat med ett rekommenderat försäljningspris på ca 25 kr.

Skötseltips för sallat

För bäst hållbarhet bör sallaten förvaras i kylskåpet. Ställ gärna ner den i ett glas med vatten och fyll på vart efter sallaten dricker.
Skulle din sallat börja sloka har den förmodligen för lite vatten och har börjat torka ut. Vattna och skölj den i kallt vatten så piggnar den till.
Lägg gärna sallaten ett par minuter i iskallt vatten före användning. Var noga med att slunga eller torka din sallat så att dressingen fäster ordentligt.
Limemarinerad Krispsallat med avokado och Dill
4 portioner (tillbehör)

1 rödlök, strimlad
2 lime
2 msk socker
2 krukor Krispsallat
2 avokado
1 kruka Dill, finhackad
1⁄2 röd chili, finhackad
Salt
3 msk olivolja

Lägg löken i en skål. Pressa limen över löken och strö på sockret. Blanda runt och marinera löken ca 10 min. Dela sallaten i bitar och blanda med löken. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor. Blanda ner avokado, dill och chili i salladen. Smaka av med salt och olivolja.

Visste du att: Lime och dill är en utmärkt smakkombination. Här i en asiatisk dressing kommer de verkligen till sin rätt.

För mer information och bilder, kontakta:
Helena Olin, marknadschef på Svegro
Telefon: 076-721 54 38
E-post: helena.olin@svegro.se

Tre svenskodlade potatissorter inför höstens alla mattillfällen

2016-01-29
AndeanSunside

Potatisen är en av svenskarnas mest uppskattade primörer i allt från vardagens maträtter till den finaste festmåltiden. Nu lanserar det svenska familjeföretaget Svegro tre smakrika potatisar inför höstens matlagning; Andean Sunside, King Edward och Ekologisk Ugnsrosta.

Potatisar är liksom fina viner mångfacetterade i både smak, konsistens och utseende. Svegros senaste tillskott inom potatissortimentet är alla svenskodlade produkter av premiumkvalitet och är smakrika komplement till höstens maträtter.

En ny uppstickare i delikatesssortimentet är Andean Sunside med sitt ursprung i de peruanska Anderna. Andean Sunside har en rundoval form med gult skal, vackert gul/orange kött (innehåller mycket karotin) med en något mjölig konsistens. Potatisen är lätt smörig med inslag av jordnöt, kastanj och jordärtskocka. Andean Sunside har en kort koktid på 10-15 minuter och passar perfekt som mos, nykokt, klyftor eller pressad.

Med sitt engelska ursprung har King Edward snabbt blivit svenskarnas absoluta favorit. King Edward har en rundoval form med ljust skal, röda fläckar ett gulvitt kött med en mjölig konsistens. Smaken påminner om smörig kastanj, mandel och valnöt. King Edward passar till i stort sett allt och är en av de mest användbara matpotatisarna.

För svenskar som tycker om ekologiska alternativ och att tillaga potatis i ugn finns nu Ekologisk Ugnsrosta. I den återvinningsbara pappersförpackningen finns jämnstora, utvalda potatisar som är perfekta att ugnsrosta hela, delade eller tillsammans med andra rotfrukter.

– Förpackad potatis är ett segment som fortsätter att öka och vi har enligt vår senaste undersökning [1] sett att svenskodlat (94 procent) är viktigt när svenskar väljer förpackad potatis. Detta är en efterfrågan som vi fortsätter att tillgodose med våra nya primörer, säger Helena Olin, marknadschef på Svegro.

  • Andean Sunside potatis i 1 kg påse finns i butiker från v. 45 och har ett rekommenderat försäljningspris på ca 32 kr.
  • King Edward potatis i 900 g finns i butiker från v. 45 och har ett rekommenderat försäljningspris på ca 25 kr.
  • Ekologisk Ugnsrosta potatis i 2 kg påse finns i butiker från v. 47 och har ett rekommenderat försäljningspris på ca 45 kr.

Svegro lanserar även en potatisguide med information om olika potatissorters smak, utseende och användningsområden tillsammans med tips på hur man anordnar en egen potatisprovning.

Varm laxsallad med kokt Andean Sunside, Epazote och dragonkeso (4 port)
600 g potatis, Andean Sunside
600 g laxfilé, skuren i bitar
Smör till stekning
1 kruka Epazote
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 morötter, tunt skivade
1 kruka Kaskadsallat, plockad
250 g cocktailtomater, delade

Dragonkeso:
250 g keso
2 msk Dragon, plockad och finskuren
1 kruka Gräslök, finskuren
1 krm salt
2 krm nymald svartpeppar

Börja med att blanda alla ingredienser till dragonkeson. Ställ i kyl under tiden resten görs. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och låt den ånga av. Stek laxen runt om i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och fått fin färg. Lägg i epazoten mot slutet av stekningen. Krydda laxen med salt och peppar. Dela potatisen i mindre bitar med hjälp av en gaffel. Lägg upp alla ingredienser i skålar och servera med dragonkeso.

För fler recept och inspiration, besök gärna Svegros webbplats Svegro.se eller Instagram @svegrosverige.

För mer information och bilder, kontakta:
Helena Olin, marknadschef på Svegro
Telefon: 076-721 54 38
E-post: helena.olin@svegro.se

[1] En internetpanel bestående av totalt 1020 intervjuer genomfördes av YouGov på uppdrag av Svegro mellan 2-5 oktober 2015 bland kvinnor och män i åldern 18-74 år. Undersökningen är representativ vad gäller kön, ålder och region.

Svenskodlad salladsfavorit blir ekologisk

2015-10-27
uco3e1rdwkcxjmammtgl-2

 

Enligt en ny undersökning från Svegro[1] är det svenskodlat (95 procent) och ekologiskt (84 procent) viktigt när man väljer sallat. Nu lanserar det svenska familjeföretaget Svegro den tredje[2] ekologiska sallaten i sitt sortiment, Ekologisk Plocksallat.

Plocksallat är Svegros populäraste sallatssort. Svegros Ekologiska Plocksallat har en mild smak och mjuk konsistens, vilket gör den perfekt att äta helt naturell eller med en lätt dressing. Den lämpar sig även bra på smörgåsar eller i en blandsallad med mer smakrika bladgrönsaker och färska örter.

Enligt Svegros undersökning används oftast ord som ”hållbart” och ”fräscht” för att beskriva kruksallat. Mer än hälften av svenskarna (51 procent) tycker att kruksallat är bäst när det kommer till fräschhet och enbart 17 procent föredrar färdigskuren sallat i påse[3].

– Den vegetariska trenden gör att vi äter mer grönt vilket i sin tur ställer krav på oss att leverera kvalitetssallat med god smak och fräschör. Därför är vi nu glada att kunna presentera ytterligare en ekologisk kruksallat i vårt sortiment. Vi arbetar ständigt med att utveckla ekologiska produkter som odlas på Thorslunda växthus utanför Ekerö, säger Helena Olin, marknadschef på Svegro.

Ekologisk plocksallat finns i butiker från v. 48 och har ett rekommenderat försäljningspris på ca 25 kr.

Skötseltips för sallat

  • För bäst hållbarhet bör sallaten förvaras i kylskåpet. Ställ gärna ner den i ett glas med vatten och fyll på vart efter sallaten dricker.
  • Skulle din sallat börja sloka har den förmodligen för lite vatten och har börjat torka ut. Vattna och skölj den i kallt vatten så piggnar den till.
  • Lägg gärna sallaten ett par minuter i iskallt vatten före användning. Var noga med att slunga eller torka din sallat så att dressingen fäster ordentligt.

Potatis- och bönsallad med salviastekt halloumi och chilisalsa
Sallad:
1/2 kg Smått & Gott potatis, kokad och delad
Ekologisk Plocksallat, skuren
1/2 kg zucchini, riven
200 g Vita stora bönor
1 kruka dill, skuren
1 kruka gräslök, fint skuren

Salsadressing:
4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk spiskummin
1 msk chilipulver
Havssalt
Nymald svartpeppar

200 g halloumi, skuren i skivor
1 kruka salvia, plockad
100 g kalamataoliver

Placera salvia på båda sidor av halloumiskivorna och stek i teflonpanna i lite olivolja på bägge sidorna tills de börjat få en gyllene färg. Blanda dressingen i en skål, tillsätt alla ingredienser till salladen och blanda så att allt är täckt av dressingen. Sprid ut den salviastekta halloumin på salladen och servera.

För fler recept och inspiration, besök gärna Svegros webbplats Svegro.se eller Instagram @svegrosverige.

För mer information och bilder, kontakta:
Helena Olin, marknadschef på Svegro
Telefon: 076-721 54 38
E-post: helena.olin@svegro.se

[1] En internetpanel bestående av totalt 1020 intervjuer genomfördes av YouGov på uppdrag av Svegro mellan 2-5 oktober 2015 bland kvinnor och män i åldern 18-74 år. Undersökningen är representativ vad gäller kön, ålder och region.

[2] Tidigare i år lanserades Ekologisk Röd & Grön Sallat och Ekologisk Kaskadsallat.

[3] 32 procent tycker att de två alternativen (kruksallat och färdigskuren i påse) är likvärdiga när det kommer till fräschhet.

Nyhet. Ekologiska morötter, 1 kg

2015-09-25
Nu lanserar vi ekologiska morötter i 1kg-påsar.
Odlade i den bördiga gotländska myllan.
2015_09 Svegro Morot8852 1

Välj ekologiska rotfrukter till höstmaten

2015-09-18

 

Nyheter_-_Svegro_AB

Rotfrukter har genom tiderna haft en självklar plats på svenskarnas middagsbord. Nu utökar Svegro sitt sortiment ytterligare med Ekologisk Potatis och Ekologisk Morot för att inspirera svenskar att göra ett medvetet val inför rotfruktssäsongen.

Rotfrukter är en viktig ingrediens i många svenska maträtter. Varje år konsumerar medelsvensken cirka 45 kilo potatis och 11 kilo morötter[1]. Förutom energi i form av kolhydrater är rotfrukter dessutom fullproppade med vitaminer och mineraler som har absorberats från jorden. Svegros rotfrukter odlas helt enligt KRAV:s regler och sköljs i dricksvatten innan den paketeras i påsar och är ett självklart val för dem som föredrar ekologiska varor.

– Våra konsumenters önskemål om ett utökat ekologiskt sortiment driver oss till ständig produkt- och förpackningsutveckling. Konsumenten väljer också i större utsträckning förpackad potatis och rotfrukter. Vi är stolta över att nu kunna erbjuda två av svenskarnas mest kära råvaror – potatisen och morot – smidigt förpackade i påsar. Vårt fokus på ekologiska varor har varit en viktig satsning under 2015 och vi kommer att fortsätta med fler spännande nyheter, säger Helena Olin, marknadschef på Svegro.

Ekologisk potatis i påse finns i butiker 15 september i olika utföranden:
2 kg Fast och Mjölig – rekommenderat försäljningspris på ca 40 kr.
1 kg Smått och Gott – rekommenderat försäljningspris på ca 34 kr.
900 g Fast och Mjölig – rekommenderat försäljningspris på ca 25 kr.

Ekologisk morot i påse om 1 kg finns i butiker från 1 oktober och har ett rekommenderat försäljningspris på ca 25 kr.

Skötseltips för rotfrukter

  • Förvarar du dina rotfrukter varmt förkortar du hållbarheten. Vatten dunstar och den blir mjuk – men går fortfarande att äta.
  • Potatis är känslig för värme och ljus, därför förvaras den bäst i kyl eller svalt. I ljus utvecklar potatisen solanin, vilket i för stor mängd är giftigt och kan ge magkramper. Lite grönt på någon potatis är inte farligt, men vi rekommenderar att man inte äter det.
  • När du förvarar morötter bör du tänka på vilka grönsaker du lägger tillsammans med moroten. Morötter som kommer i kontakt med etylengas kan bli lite bittrare i smaken. För söta och goda morötter bör du förvara dem långt ifrån äpplen, päron, paprika och mogen banan då de avger mycket av just etylengas när de mognar.

Peruansk solteritosallad med krossad potatis (4 port.)
600 g Svegro Ekologisk Smått & Gott potatis
400 g fetaost100 g majskorn, kokta
100 g bondbönor, kokta
250 g grön sparris, skalad och kokt
1/2 liten rödlök, tunt skivad
1 bunt Svegro ekologiska morötter skalade och delade
4-5 rädisor, tunt skivade
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
Havssalt / nymald svartpeppar
1 kruka koriander, plockad
1 kruka bladpersilja, plockad
1 kruka gräslök, fint skuren

Koka Smått & Gott potatisen med skalet kvar i saltat vatten i ca 12-15 min. Känn efter med en sticka att den är klar. Låt den ånga av och tryck till den på en skärbräda med handen. Placera på ett uppläggningsfat med de resterande ingredienserna. Blanda olja och vinäger med salt och peppar och ringla över salladen. Dekorera med örter.

För fler recept och inspiration, besök gärna Svegros  Instagram.

För mer information och bilder, kontakta:
Helena Olin, marknadschef på Svegro
Telefon: 076-721 54 38
E-post: helena.olin@svegro.se

Exotiska smaker utmanar smaklökarna

2015-08-05
exotiska_orter

Svegro är åter pionjär inom området färska örter. Från tre av världens mest spännande hörn har de plockat hem lika många örter för att fresta svenskarnas smaklökar till nya höjder. Svensk ekologisk matinspiration med exotiskt kulturarv som förgyller såväl vardag som fest.

Nu lanserar Svegro tre ekologiska och exotiska örtnyheter för den matintresserade som söker förnyelse i köket; Lime Basilika, Kinesisk Gräslök och Epazote. Förpackningarna betonar örternas kulturarv och ursprung, och precis som övrigt sortiment är de av premiumkvalitet och märkta med KRAV.

Den mexikanska Epazoten har på senare tid smugit sig in i recepten hos några av Sveriges främsta kockar. Nu gör den premiär på bred front för den matintresserade och nyfikna allmänheten. Epazoten kallas även Citronmålla och har en säregen smak av mint och citron. Örten är Sydamerikas största med brett användningsområde som både kall och varm och är bland annat oumbärlig i bön- och äggrätter, salsor och röror.

Traditionell Basilika är svenskarnas favoritört och har nu förärats en touch av frisk lime. Lime Basilika är mycket användbar och passar såväl till kyckling som fisk och vegetariskt. Och den gör sig alldeles speciellt bra i asiatiska rätter.

Den Kinesiska gräslöken kallas också för vitlöksgräs tack vare sin milda vitlökssmak. Jämfört med vanlig gräslök så har den kinesiska gräslöken kortare och kraftigare strån. Den kan ersätta vitlök i de flesta rätter, såsom såser, tillbehör och kycklingrätter.

– Vår målsättning är att vara i framkant och vi drivs av att ständigt hitta nya spännande produkter med inspiration från hela världen. Nu utökar vi med unika smaker från Mexiko, Asien och Mellanöstern och erbjuder därmed vår målgrupp, den medvetna matälskaren, möjligheten att inspireras av de största mattrenderna just nu, säger Helena Olin, marknadschef på Svegro.

Ekologisk Lime Basilika, Ekologisk Kinesisk Gräslök och Ekologisk Epazote finns i välsorterade butiker från och med vecka 33 2015. Rekommenderat försäljningspris till konsument är ca 25 kr per kruka.

För mer information och bilder, kontakta:
Helena Olin, Marknadschef på Svegro
Telefon: 076-721 54 38
E-post: helena.olin@svegro.se