Kinesisk gräslök

Kinesisk gräslök - Allium tuberosum

Kinesisk gräslök

Kinesisk gräslök har kraftiga ihåliga strån med en svag doft av vitlök. När du hackar den framträder en starkare doft av både gräslök och vitlök. Tänk på att hacka med en vass kniv, och gärna endast en gång. Hackar du mer är det lätt att du mosar den istället för att få fram små krispiga bitar.

Perfekt till: Den kinesiska gräslöken används på samma sätt som vanlig gräslök och bör tillsättas mot slutet av tillagningen. Passar bra som smaksättare i fisk- och skaldjursrätter, soppor, sallader, äggrätter, dressingar och såser. Dess vitlökston lyfter lite extra och därför används den med fördel även i asiatiska rätter. Pröva den med shitakesvampar, eller som avslut i en kryddig wok.

Örtfakta: Kinesisk gräslök, eller vitlöksgräs, trivs bäst när den står svalt utan drag och gärna i kylskåp. Den kinesiska gräslöken vattnas vid behov.

Kinesisk gräslök




Laga mat med Kinesisk gräslök



Se hela vårt örtsortiment