Sommarbasilika

Finns i utvalda butiker från v.27.

Sommarbasilika - Ocimum basilicum

Sommarbasilika

Ekologisk Sommarbasilika är större och frodigare. Planterar du om den fortsätter den att växa och räcker hela sommaren. Låter du basilikan gå i blom kan du plocka frön och sätta i jorden nästa sommar. Plocka och riv isär bladen så att de är i stora bitar. Vill du hacka dem – hacka fint från början. Att gå över bladen med kniven flera gånger gör att de snarare mosas än hackas.

Perfekt till: Basilika har en aromatiskt blommig, och nästan parfymerad smak som är perfekt tillsammans med tomat, både som färsk och lätt tillagad i såser. Basilika är även ett givet alternativ till pasta och ostar som mozzarella och ricotta. Planerar du italienskt, tänk basilika. Tack vare sin blommighet gifter sig dess smak även med exempelvis jordgubbar och apelsin.

Örtfakta: Den vanligaste sorten av basilika heter Genovese. Namnet betyder att den härstammar från staden Genua i Italien.

Sommarbasilika

 

Läs mer om våra två sommarsmaker här.

 

Laga mat med Sommarbasilika

 

 

Se hela vårt örtsortiment här.