Hoppa till huvudinnehållet
Krispsallat i kruka från Svegro
Återvinning

Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.

Förvaring

Trivs bäst i kyla. Vi rekommenderar förvaring i kylskåp.

Krispsallat i kruka

Hur kan den vara så hejdlöst krispig? Lite förenklat kan man säga att det handlar om två saker: Hur cellväggarna i bladen är uppbyggda och att de är väldigt rika på vatten. Vattnet trycker på cellväggarna och vill ut och när du sätter tänderna i bladet så blir det som en ljuvlig liten explosion i munnen. Mums. Sallat i kruka växer fortfarande till skillnad mot sallater i tråg och påse som redan skördats. Detta gör att kruksallaten håller sig fräsch och smakrik betydligt längre. All näring och krispighet bibehålls så länge du vattnar plantan.

Läs mer om sallat
Artikelnummer: 11033
Krispsallat Näringsvärde per 100 g
Energi 54 kJ/13 kcal
Fett 0.2 g
- Varav mättad 0.1 g
Kolhydrat 0.0 g
Varav
-Sockerarter 0.0 g
Fiber 1.6 g
Protein 1.9 g
Salt 0.0 g
Vitamin B9/Folat/Folsyra 61.4 μg 31 % DRI
Återvinning

Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.

Förvaring

Trivs bäst i kyla. Vi rekommenderar förvaring i kylskåp.

Källa näringsdeklaration

Näringsdeklarationen kommer från Nuverica som hämtar informationen från vedertagna livsmedelsdatabaser. Värdena är baserade på generella nivåer, och den exakta mängden näring i varje planta kan variera något för varje sådd. Näringsvärden presenteras per 100 gram. Portionsstorleken varierar beroende på maträtt.

Odlingsplats

Odlas i Svegros egna växthus på Färingsö.

Logotype Krav Logotype Svenskt Sigill Logotype Från Sverige

Nyskördat sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Hälsningar Svegro

LÄS MER OM OSS