Finbladig SvartkålFinbladig Svartkål

Finbladig Svartkål

Finbladig Svartkål

Finbladig svartkål är en korsning mellan savoy- och grönkål. Som primör är de spröda bladen ofta släta och djupgröna. Som fullvuxen får den krafiga, bubbliga blad och grova stjälkar. Den har en något sötare smak än grönkål.

Svartkål som primörblad lämpar sig extra bra i sallader, olika sorters juicer och smoothies. Den innehåller dessutom mängder med vitaminer och mineraler. Vid tillagning bör svartkålen fräsas mycket hastigt eller tillsättas precis i slutet för att behålla all sin smak och struktur. Den används flitigt i det italienska köket, speciellt i regionerna kring Toscana.

Smakkompisar: Nötter, parmesanost, fläsk, kalv, svamp, dragon, pasta, körvel, grädde, rotfrukter, fänkål, citrus och vitlök.

Finbladig SvartkålNyhet


Laga mat med Finbladig Svartkål


  1. Wokad Asiatisk Tatsoi, Finbladig Grönkål och Finbladig Svartkål med Tofu
  2. Brynt blomkål, Finbladig Svartkål och ingefära



Läs mer om Svegro Orangeri eller se hela vårt sallatssortiment