Ingredienser


1 purjolök (ca 200 g), delad, sköljd och hackad
1 msk olivolja
500 g Svegro Finpotatis Amandine, skalad och tärnad
2 krukor Krasse
1 liter grönsaksbuljong
flingsalt
nymald vitpeppar
ev ½ kruka Timjan

Gräslöks-crème fraiche:
2 dl crème fraiche
1 kruka Gräslök, fint skuren
flingsalt
nymald svartpeppar

Fräs purjolöken i oljan i en kastrull tills den mjuknar utan att få färg. Tillsätt potatis, hälften av Krassen och buljongen. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock 20 min. Tillsätt resten av Krassen (spara några stjälkar till dekoration). Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Blanda crème fraiche och Gräslök. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och servera med Gräslöks-crème fraichen. Dekorera med lite Krassen och eventuellt Timjan.


Upptäck Svegro Finpotatis.
svegro-jordkallare-webbhead2