Ingredienser


4 portioner

1. Gröna blad
2 krukor Tatsoi eller Krispsallat
1 kruka Thaibasilika, bladen
2. Matig bas
1 grillad kyckling, rensad från skinn
och ben, i bitar

3. Grönsaker och frukt
200 g mango, tärnad
½ rödlök, skalad och finstrimlad
250 g färsk grön sparris, grillad
och delad

4. Smaksättning
Asiatisk Korianderolja
1 vitlöksklyfta, skalad
och finhackad
½-1 röd chili, urkärnad
och finstrimlad
2 cm färsk ingefära, skalad
och finstrimlad
1 msk flytande honung
3 msk färskpressad limesaft
2 msk vatten
1 kruka Koriander, hackad

5. Topping
1-2 msk sesamfrön, rostade

Rör ihop ingredienserna till smaksättningen i en skål. Blanda kyckling, mango, lök och sparris i en bunke. Fördela tatsoi och thaibasilika på ett fat. Lägg kycklingblandningen på de gröna bladen och häll på korianderoljan. Toppa med sesamfrön.