fbpx
Avokado- och gurksallad med örtpesto och picklad lök

Avokado- och gurksallad med örtpesto och picklad lök

Ingredienser

8 bufféportioner

2 dl quinoa
1 burk Svegro Örtpesto Grönkål
2 avokador
1 gurka
1 lime
1 tsk olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Picklad lök
2 små rödlökar
½ dl ättika, 12 %
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten


Gör såhär

Krämig avokado möter krispig gurka, nyttig quinoa, örtig pesto och syrlig lök i den här matiga salladen. Vacker att se på och god till det mesta!

1. Skala rödlökarna, skär dem i fina klyftor och lägg dem i en skål. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig och häll sedan den heta lagen över löken. Låt svalna, plasta in och kyl, helst över natten men en timme duger.

2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och skölj den sedan i kallt vatten. Blanda den med peston. Dela gurkan på längden och skiva den, eller använd snacksgurkor som i så fall inte måste delas. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur köttet med en sked och skär i klyftor.

3. Lägg upp quinoan på ett fint fat och strö över gurka och avokado. Pressa över saften från limen och droppa över lite god olivolja. Krydda med salt och peppar och toppa med avrunnen picklad lök.