fbpx

Ingredienser

8 bufféportioner

8 små sötpotatisar
½ paket bacon
2 dl smetana eller crème fraiche
1 burk Svegro Örtpesto Grönkål
1 msk fint skuren gräslök

Den söta potatisen, smakrika peston och svala krämigheten från smetana toppas med frasigt, salt bacon – oemotståndligt till grillat eller som egen rätt med en god sallad.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba sötpotatisarna noga, torka dem och pricka lite runt om med en gaffel. Lägg dem på folie- eller bakpappersklädd plåt och baka i ugnen i ca 45 minuter eller tills de är mjuka inuti.

2. Strimla baconet smått och fräs det gyllene och riktigt frasigt. Lått rinna av på hushållspapper.

3. Skär ett snitt längs med ovansidan av potatisarna, öppna upp dem något och salta lätt. Klicka i smetana och sedan pesto. Rör samman slarvigt med skaftet på en sked. Toppa med smulat bacon och gräslök samt lite nymalen svartpeppar.

Tips: om du vill göra rätten vegetarisk, ersätt baconet med solrosfrön rostade i panna med lite soja.