Ingredienser

4 portioner

2 små blomkålshuvuden med blast (à 450g)
salt
100 g smör, rumstempererat, till blomkålen
1 kruka Röd Ängssyra, finhackad med stjälkar
1 kruka Bladpersilja, finhackad med stjälkar
2 ekologiska citroner, finrivet skal
1 dl hasselnötter, rostade och grovhackade

Till servering:
3 dl torkade belugalinser

Sätt ugnen på 200°. Lägg blomkålshuvudena med blast i en smord ugnssäker form och salta lite lätt. Gnid in dem med smöret. Tillaga i nedre delen av ugnen 45-60 min tills blomkålen är mjuk, känn med en sticka. Ös det smälta smöret över blomkålen då och då. Täck över blomkålen med folie mot slutet av tillagningen om den får för mycket färg. Gör gremolatan och koka linserna under tiden blomkålen är i ugnen. Blanda ängssyra, persilja och citronskal till gremolatan i en skål. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Servera blomkålen med blasten tillsammans med linserna. Ringla över det smälta smöret och strö över hasselnötterna och rikligt med gremolata.