Ingredienser

4 portioner

200 g rimmat sidfläsk, tärnat
1 msk vitvinsvinäger
4 ägg
1 kruka Krispsallat, skuren
2 krukor Krasse, skuren
nymald svartpeppar

Dressing:
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
flingsalt
nymald svartpeppar

Stek fläsket i en het panna och rör om emellanåt. Koka upp vatten i en kastrull. Vattendjupet bör vara ca 6 cm och kastrullkanten inte för hög. Häll i vinägern och snurra runt med en sked i vattnet så det bildar en virvel i mitten. Knäck äggen ett i taget i en kopp och låt sedan ägget försiktigt glida ner i ytterkanten av virveln och låt det flyta med i virveln i 3 min. Låt sjuda tills vitan stelnat och gulan fortfarande är lös. Skaka försiktigt på kastrullen så att ägget inte fastnar i botten. Ta upp ägget med hålslev och lägg i kallt vatten någon minut för att avstanna kokningen. Det går bra att pochera två ägg åt gången.

Fördela krispsallat och Krasse på fyra tallrikar. Placera de pocherade äggen i mitten och strö över fläsket. Blanda olja och vinäger till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och krydda med peppar.