Ingredienser

6 portioner

4 dl bovetemjöl
1 ägg
2 tsk salt
5 dl vatten
smör till stekning
6 ägg
300 g Gruyèreost

Rucolasallad:

3 krukor Svensk Rucola
300 g cocktailtomater, delade
1 rödlök, skalad och tunt strimlad
1 knippe rädisor, skivade
4 ½ msk olivolja
1 ½ msk rödvinsvinäger
1 ½ krm salt
2 krm nymald svartpeppar

Häll mjölet i en bunke och vispa ihop med ägget och saltet. Tillsätt hälften av vattnet och vispa ordentligt till en slät smet. Vispa i resten av vattnet och låt stå ett par timmar i rumstemperatur eller i kyl över natten. Blanda rucola, tomater, lök och rädisor till salladen. Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar. Häll vinägretten på salladen och blanda runt. Smält smör i en stor stekpanna på medelvärme. Häll i ca 1 dl smet och vicka på pannan så att smeten flyter ut. Grädda galetten tills det blir små hål på ytan och vänd den sedan. Knäck ett ägg på galetten och hyvla över ost. Grädda tills äggvitan stelnat. Grädda resten av smeten. Vik ihop galetterna och servera med rucolasalladen.