Ingredienser

4 portioner

2 sötpotatisar (ca 500 g)
½ msk flingsalt
1 kruka Tatsoi
300 g räkor, skalade
½-1 liten rödlök, finstrimlad
3-4 cm färsk ingefära, skalad och finstrimlad
1 röd chili, urkärnad och finstrimlad
1 kruka Mynta, hackade blad
ev ingsalt

Dressing:
2 msk olivolja, extra virgine
2 msk pressad limesaft
1 msk vatten
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ tsk flingsalt

Skala och koka potatisen i saltat vatten i en kastrull under lock ca 20 min tills den är knappt mjuk, känn med sticka. Häll av vattnet och lägg potatisen på ett fat, låt svalna. Skär potatisen i tärningar. Skär av den nedersta delen av stjälkarna på tatsoien. Varva potatis, tatsoi, räkor, lök, ingefära, chili och mynta på ett uppläggningsfat. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över cevichen vid servering. Strö eventuellt över lite extra flingsalt.