Ingredienser


4 portioner

1. Gröna blad
1 kruka Krispsallat, delad i bitar
1 kruka Svartkål, grovt skuren
1 kruka Thaibasilika, bladen

2. Matig bas
900 g Svegro Finpotatis Cherie
200 g gorgonzola

3. Grönsaker
½ fänkål, finstrimlad

4. Smaksättning
Körvelpesto
1 msk hel spiskummin
½ dl hasselnötter
2 vitlöksklyftor, skalade
1-2 röda chili, urkärnade
och hackade
½ tsk salt
1 kruka Körvel
1 kruka Bladpersilja, bladen
2 msk färskpressad citronsaft
50 g parmesanost, riven
6 msk olivolja

5. Topping
50 g rostade hasselnötter, grovhackade

Skala och koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Stöt spiskummin fint i en stor mortel. Tillsätt hasselnötterna och mortla tills det blir smuligt. Tillsätt vitlök, chili och salt och mortla samman till en smet. Blanda ner körvel och persilja och fortsätt att mortla. Tillsätt citronsaft och ost och mortla samman. Rör ner oljan. Dela potatisen i halvor och blanda med körvelpeston i en skål. Vänd ner krispsallat och svartkål i potatisen. Skär gorgonzolan i skivor och blanda med thai-basilika och fänkål. Fördela gorgonzolablandningen på potatissalladen. Toppa med hasselnötterna.