Ingredienser

4 portioner

600 g skalade räkor (ca 1,2 kg med skal)

3 vitlöksklyftor, hackade

1 kruka Citronmålla (Epazote)

1 msk olivolja

100 g smör

Saltrostad potatis:

600 g potatis, Ekologisk Ugnsrosta eller Smått & Gott

2 msk olja

1 msk flingsalt

Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Ringla över oljan och strö över flingsalt, blanda runt. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 30 min. Skala under tiden räkorna och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda i vitlök, Citronmålla och olja. Hyvla över smör så att det täcker alla räkor. Så här långt kan man förbereda räkorna innan gästerna kommer och ställa i kylen.

När potatisen är klar ta ut den och höj ugnsvärmen till 250°. Gratinera räkorna i mitten av ugnen ca 10 min. Servera räkorna med de saltrostade potatisarna.