Ingredienser

4-6 portioner som en smårätt eller som tillbehör

2 krukor Tatsoi
2 dl grekisk yoghurt
1 kruka Gräslök, fint skuren (spara lite till dekoration)
1 krm salt

Örtolja
½ kruka Dill, plockad och fint skuren (spara lite till dekoration)
1 tsk mald spiskummin
3 msk olivolja
½ krm salt

Tomat- och chiliolja
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 tsk färskpressad citronsaft
1 vitlöksklyfta, skalad och pressad
1 tsk chiliflakes
½ krm salt

Rör ihop yoghurt, gräslök och salt i en skål. Blanda oljorna i två olika skålar. Rör ner oljorna i yoghurten så att det bildas ränder. Dekorera med lite gräslök och dill och ringla över olivolja.
Servera gräslöksyoghurten med tatsoi som drinktilltugg, förrätt, till grillat eller som del av en buffé.

Tips! Gräslöksyoghurten är även god att servera som dipp till chips, Krispsallat, morötter, gurka, rädisor, stjälkselleri eller salladslök.