Ingredienser

4 portioner

1 färsk kyckling, ca 1,3 kg

Marinad:

3 vitlöksklyftor, hackade

2 serrano chili, hackade

1 msk mald curry

1 msk färskpressad citronsaft

2 dl olivolja

1 tsk flingsalt

Syrlig morotssallad:

2 grapefrukter, gärna blodgrape

750 g Morötter, skalade och tunt hyvlade

1 kruka Limebasilika, plockade blad

1 kruka Vitlöksgräs (Kinesisk gräslök), finskuren

1 knippe rädisor, tunt skivade

100 g kalamataoliver

Flingsalt

Nymald svartpeppar

Stycka kycklingen. Blanda alla ingredienser till marinaden.

Marinera kycklingbitarna i hälften av marinaden 20 min. Grilla kycklingen ca 20 min runt om eller stek den i ugn ca 30 min i 225° tills klar köttsaft sipprar ut när du sticker i den. Häll resten av marinaden över kycklingen vid servering.

Skala grapefrukten med kniv så att det vita skärs bort. Skär ut hinnfria klyftor. Blanda alla ingredienser till salladen.
Krydda med flingsalt och nymald peppar. Servera morotssalladen till kycklingen.