Ingredienser

4 portioner som tillbehör

1 kruka Svensk Rucola, grovt skuren
2 fänkål, delade och tunt skivade
50 g valnötter, grovhackade
50 g Västerbottensost, flagad

Dressing
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk färskpressad citronsaft
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk fransk senap
1 tsk rivet citronskal
½ kruka Oregano, plockade och
hackade blad
1 dl rapsolja

Blanda vitlök, citronsaft och salt till dressingen i en bunke. Rör ner peppar, senap, citronskal och Oregano. Vispa ner oljan, lite i taget. Lägg i Svensk Rucola och fänkål i en skål. Tillsätt dressingen och blanda runt. Strö över valnötter och ost. Krydda med lite extra peppar. Servera salladen till t ex stekt eller grillad lax och dillkokt potatis.

Örtgrillad lax:
Grillad lax med Rosmarinolja