Ingredienser

4 portioner som tillbehör

1 kruka Svartkål, grovt skuren
1 kruka Körvel, skuren med blad och stjälkar
1 kruka Gräslök, fint skuren
500 g Svegro Färskpotatis
2 dl grekisk yoghurt
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, skalad och pressad
flingsalt
nymald svartpeppar

Koka färskpotatisen i saltat vatten i en kastrull under lock tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Blanda yoghurt, olja, vitlök och ½ tsk flingsalt. Dela potatisen med en gaffel och lägg potatisen i en serveringsskål. Krydda med flingsalt och peppar. Blanda potatisen med yoghurt, svartkål, körvel och gräslök. Servera potatissalladen lite ljummen till grillat eller som del av en buffé.

Tips! Potatissalladen är även jättegod med Krasse, Mangold eller Rucola.