Ingredienser

4 portioner

1. Gröna blad
2 krukor Krispsallat, delade i bitar
½ kruka Limebasilika, bladen
1 kruka Vitlöksgräs (Kinesisk gräslök)
eller Gräslök, fint skuren

2. Matig bas
200 g torkade röda linser
1 dl kokosflingor

3. Grönsaker
1 Morot, skalad och strimlad
250 g cocktailtomater, delade

4. Smaksättning
Ljummen Citronmålla- (Epazote) och kumminolja
1 kruka Citronmålla (Epazote), grovhackade blad
1 msk hel kummin
3 msk olivolja
1-2 tsk chiliflakes
1 dl färskpressad citronsaft

5. Topping
½ kruka Limebasilika, bladen
100 g pumpafrön
300 g fetaost, tärnad
2 msk olivolja
nymald svartpeppar

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Sila av dem och spola i kallt vatten. Blanda linserna med Vitlöksgräs, kokos, morot och tomater. Fräs Citronmålla med kummin i olja i en stekpanna på medelvärme 1-2 min. Tag från värmen och tillsätt chiliflakes och citronsaft. Blanda den varma oljan med linssalladen. Rör ihop ingredienserna till toppingen. Lägg krispsallat och limebasilika i en vid skål. Fördela linssalladen på de gröna bladen. Toppa med fetaost- och limebasilikaröran.