Ingredienser


4 portioner, som tillbehör

2 blodgrapefrukter
3 ekologiska Morötter, skalade
och tunt skivade
1 kruka Grönkål eller Krispsallat
1 kruka Kaskadsallat, grovskuren
1 kruka Thaibasilika, bladen
½ rödlök, skalad och finstrimlad
100 g kalamataoliver, kärnfria

Dill- och kummindressing:
1 kruka Dill, hackad
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
1 röd chili, urkärnad (om man vill)
och tunt skivad
1 tsk malen spiskummin
1 tsk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
1 msk vatten
½ tsk flingsalt

Skala grapefrukterna med kniv så att även det vita skärs bort. Skär ut hinnfria klyftor. Skär av det mesta av stjälkarna på grönkålen. Blanda alla ingredienser till salladen i en uppläggningsskål. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Ringla dressingen över salladen vid servering.