fbpx
Grapefrukt- och Grönkålssallad med Dill- och kummindressing

Grapefrukt- och Grönkålssallad med Dill- och kummindressing

Ingredienser

4 portioner, som tillbehör

2 blodgrapefrukter
3 ekologiska Morötter, skalade
och tunt skivade
1 kruka Grönkål eller Krispsallat
1 kruka Kaskadsallat, grovskuren
1 kruka Thaibasilika, bladen
½ rödlök, skalad och finstrimlad
100 g kalamataoliver, kärnfria

Dill- och kummindressing:
1 kruka Dill, hackad
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
1 röd chili, urkärnad (om man vill)
och tunt skivad
1 tsk malen spiskummin
1 tsk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
1 msk vatten
½ tsk flingsalt


Gör såhär

Skala grapefrukterna med kniv så att även det vita skärs bort. Skär ut hinnfria klyftor. Skär av det mesta av stjälkarna på grönkålen. Blanda alla ingredienser till salladen i en uppläggningsskål. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Ringla dressingen över salladen vid servering.