Ingredienser


4 portioner

600 g färsk laxfilé i bit med skinn
1 msk olja till pensling
flingsalt
2 ekologiska citroner, delade

Rosmarinolja:
1 ½ dl olivolja
1 kruka Rosmarin, plockade och grovhackade blad
3 msk svarta sesamfrö
3 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
1 röd chili, urkärnad och tunt skivad

Blanda alla ingredienser till rosmarinoljan i en kastrull och fräs på medelvärme 5 – 10 min tills vitlöken är gyllene men inte bränd. Ställ åt sidan. Pensla laxen på båda sidor med olja.

Grilla laxen med skinnsidan upp över glöd eller i grillpanna ca 10 min. Vänd laxen, salta och grilla ytterligare ca 8 min till en innertemperatur på 52° (laxen ska fortfarande ha en liten kärna). Grilla citronerna på snittytan.

Lägg laxen med citronerna på ett uppläggningsfat och häll rosmarinsoljan över laxen. Pressa citronerna över laxen vid servering.