fbpx

Ingredienser

4 personer

 

3 dl risoni

1 förpackning Svegro Örtpesto grönkål

fint rivet skal av 1 citron

100 g grönkål, fint hackad

50 g pinjenötter, rostade

2 burrata (eller mozzarella)

2 msk olivolja

2 msk lagrad balsamico

flingsalt

nymalen svartpeppar

 

En riktigt god pastarätt som passar fint både till vardags och till fest. Den gräddiga burratan är ljuvlig till, men hederlig mozzarella funkar också finfint.

1. Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.

2. Blanda pastan med hälften av peston, fint rivet citronskal och grönkål. Häll på ett fint fat och strö över pinjenötter.

3. Lägg på burrata och dela dem lätt. Ringla över olivolja och balsamico. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar, och kanske några späda grönkålsblad. Servera med resten av peston på sidan av.