Ingredienser

4 portioner

1 förp 5-minuterssill (420 g)
2 krukor Finbladig Grönkål alt 100 g babyspenat
2 krukor Dragon, bladen
1 kruka Gräslök, fint skuren
1 dl crème fraiche och 1 dl majonnäs
1-2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
1-2 tsk chiliflakes
1 krm salt

Till servering:
300 g fast potatis, t ex Svegro Finpotatis
1 kruka Dill
1 kruka Grönkål
4 skivor rågbröd

Häll av spadet från sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär av den nedersta delen av stjälkarna på grönkålen. Mixa grönkål, hälften av dragonen, hälften av gräslöken och crème fraiche. Rör ner majonnäs, vitlök, chiliflakes och salt. Vänd ner sillen och smaka eventuellt av med mer salt. Låt stå i kyl minst 1 tim. Koka potatisen med dillen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av potatisen och låt den kallna. Skala och skär potatisen i skivor. Fördela grönkålsblad på brödskivorna. Lägg på den skivade potatisen och toppa med sillen. Dekorera med resten av dragonen och gräslöken.