Ingredienser
4 portioner
2 dl vit quinoa
1 vitlöksklyfta, skalad och tunt skivad
2 serranochili eller rocotochili, finhackade
15 g färsk ingefära, skalad och strimlad (ca 2 msk)
1 tsk riven färsk gurkmeja
1 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong
2 Michelle Finpotatisar, skalade och skivade
1 kruka Citrontimjan, repade blad
2 krukor Finbladig Grönkål
flingsalt
pressad saft av 1 lime
3-4 msk olivolja
½ rödlök, skalad och tunt skivad
Skölj quinoan i kallt vatten tills vattnet är klart. Fräs vitlök, chili, ingefära och gurkmeja i olja i en kastrull i 2 min. Tillsätt buljong och quinoa, låt koka upp. Tillsätt potatis och citrontimjan och koka under lock ca 10 min tills potatisen är mjuk. Lägg i grönkålen och smaka av med salt. Pressa i limesaften. Häll upp soppan i skålar. Ringla över oljan och strö över rödlöken. Servera soppan direkt.