Ingredienser


4 portioner

2 dl vit quinoa

1 vitlöksklyfta, skalad och tunt skivad

2 serranochili eller rocotochili, finhackade

15 g färsk ingefära, skalad och strimlad (ca 2 msk)

1 tsk riven färsk gurkmeja

1 msk olivolja

1 liter grönsaksbuljong

2 Amandine finpotatisar, skalade och skivade

1 kruka Citrontimjan, repade blad

2 krukor Finbladig Grönkål

flingsalt

pressad saft av 1 lime

3-4 msk olivolja

½ rödlök, skalad och tunt skivad

Skölj quinoan i kallt vatten tills vattnet är klart. Fräs vitlök, chili, ingefära och gurkmeja i olja i en kastrull i 2 min. Tillsätt buljong och quinoa, låt koka upp. Tillsätt potatis och citrontimjan och koka under lock ca 10 min tills potatisen är mjuk. Lägg i grönkålen och smaka av med salt. Pressa i limesaften. Häll upp soppan i skålar. Ringla över oljan och strö över rödlöken. Servera soppan direkt.