Hoppa till huvudinnehållet
Kokostoppar
Spara receptet

Kokostoppar med apelsin och dragon

40min
25 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • ½ dl fransk dragon, plockade blad
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 60 g smör
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 200 g kokosflingor

Till dekoration:

  • Florsocker

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör ihop ägg och socker i en bunke, vispa ej.
  3. Finhacka dragonen. Smält smöret med dragon och apelsinskal i en kastrull. Låt svalna lite.
  4. Rör ner smöret i äggblandningen. Blanda ner kokosen. Låt smeten svälla ett par min.
  5. Forma smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min tills kakorna blir gyllenbruna. Låt kakorna svalna och sikta över florsocker.
Smaskens!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus