Ingredienser

4 portioner

1 kg Svegro Mandelpotatis, skalad och tärnad
1 purjolök (ca 200 g), finstrimlad
2 msk mild olivolja
1 ½ dl vitt vin
2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka Bladpersilja, fint skuren med blad och stjälkar
1 liter vatten
2 krukor Krasse, grovt skuren med stjälkar
(spara ½ kruka till dekoration)
2 dl crème fraiche bröd till servering

Fräs purjolöken i oljan under omrörning i en stor kastrull. Tillsätt potatis, vin, salt och peppar. Rör om ordentligt och blanda ner persiljan och häll på vattnet. Låt koka upp och koka sedan på svag värme under lock ca 15 min tills potatisen är mjuk. Tillsätt krasse och mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och rör ner crème fraiche. Dekorera med krasse. Servera soppan med ett gott bröd.