Ingredienser

4 portioner som tillbehör

4 potatisar, Svegro Cherie eller annan fast potatis
1 kruka Krasse, grovt skuren
½ rödlök, skalad och tunt strimlad

Salvia- och vitlöksolja:
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
1 kruka Salvia, bladen
olivolja till stekning
1 kruka Bladpersilja
1 dl kallpressad olivolja
½ tsk havssalt
1 krm nymald svartpeppar

Koka potatisen med skal i saltat vatten under lock i en kastrull. Häll av potatisen och låt den kallna. Skala potatisen och skär den i tärningar. Fräs vitlöken och salvian i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 2 min. Låt svalna och mixa med övriga ingredienser. Lägg krassen på ett fat. Toppa med potatisen och rödlöken. Ringla över salvia- och vitlöksoljan. Servera till t ex grillad fisk, grillat kött, rökt skinka eller rödbetsbiffar.