fbpx
Lammkotletter på medelhavsplåt med örtpesto och citronvitlökssmör

Lammkotletter på medelhavsplåt med örtpesto och citronvitlökssmör

Ingredienser

Till 4 personer

1 kg lammracks, delade i kotletter
olivolja, salt och peppar
1 förpackning stora vita bönor (380 g), sköljda
150 g haricot vertes
400 g små tomater
4-5 små rödlökar
200 g oliver
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
1 förpackning Svegro Örtpesto Basilika
Citronvitlökssmör
100 g smör
1 vitlöksklyfta
1 citron, fint rivet skal


Gör såhär

En lyxig och lättfixad lammrätt där tillbehören rostas tillsammans i ugnen och smaksätts med ljuvlig pesto. Byt ut lammet mot halloumi för en vegetarisk rätt.

Sätt ugnen på 225 grader. Gnid in lammkotletterna med olivolja, salt och peppar. Skölj grönsakerna och låt dem rinna av. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Lägg alla grönsaker på en plåt tillsammans med oliverna. Ringla över olivolja och salt och vänd runt försiktigt.

Rosta i ugnen i 25-30 minuter eller tills allt fått fin färg. Grilla eller stek under tiden lammkotletterna 1-2 minuter på varje sida och låt vila i 5-10 minuter. Mixa ingredienserna till smöret.

Ta ut plåten ur ugnen och klicka över ungefär hälften av peston. Lägg på lammet och servera direkt tillsammans med smöret och resten av peston, strö gärna lite färsk basilika över rätten vid servering.