Ingredienser


4 portioner

1. Gröna blad
1 kruka Plocksallat, delad i bitar
1 kruka Krasse
eller Svensk ruccola
1 kruka Svartkål, hackade stjälkar och hela blad

2. Matig bas
200 g haricots verts, kokta

3. Grönsaker och frukt
2 Morötter, skalade
och tunt skivade
1-2 Rödbetor, skalade
och tunt skivade
½ rödlök, skalad och finstrimlad
2 blodapelsiner, skalade
och skivade

4. Smaksättning
Mynta- och citronolja
1 kruka Mynta, hackade blad
3 msk olivolja
1 msk färskpressad citronsaft
flingsalt
nymald svartpeppar

5. Topping
100 g rostade mandlar, grovhackade
1 granatäpple, delat och urkärnat

Blanda Plocksallat, Krasse och Svartkål på ett fat. Fördela haricots verts, morötter, rödbetor och lök på de gröna bladen. Rör ihop Mynta, olja och citronsaft till smaksättningen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll Mynta- och citronoljan på salladen och blanda runt. Lägg på apelsinskivorna. Toppa med mandlar och granatäpplekärnor.