fbpx
Lätt och frisk blodapelsinsallad med Mynta- och citronolja

Lätt och frisk blodapelsinsallad med Mynta- och citronolja

Ingredienser

4 portioner

1. Gröna blad
1 kruka Plocksallat, delad i bitar
1 kruka Krasse
eller Svensk ruccola
1 kruka Svartkål, hackade stjälkar och hela blad

2. Matig bas
200 g haricots verts, kokta

3. Grönsaker och frukt
2 Morötter, skalade
och tunt skivade
1-2 Rödbetor, skalade
och tunt skivade
½ rödlök, skalad och finstrimlad
2 blodapelsiner, skalade
och skivade

4. Smaksättning
Mynta- och citronolja
1 kruka Mynta, hackade blad
3 msk olivolja
1 msk färskpressad citronsaft
flingsalt
nymald svartpeppar

5. Topping
100 g rostade mandlar, grovhackade
1 granatäpple, delat och urkärnat


Gör såhär

Blanda Plocksallat, Krasse och Svartkål på ett fat. Fördela haricots verts, morötter, rödbetor och lök på de gröna bladen. Rör ihop Mynta, olja och citronsaft till smaksättningen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll Mynta- och citronoljan på salladen och blanda runt. Lägg på apelsinskivorna. Toppa med mandlar och granatäpplekärnor.