fbpx
Lax i folie med pesto, tomater och hyvlad zucchini

Lax i folie med pesto, tomater och hyvlad zucchini

Ingredienser

4 personer

1 stor zucchini
400 g små tomater
2–3 små rödlökar, gärna färska
4 skinn- och benfria laxfiléer
salt och peppar
1 förpackning Svegro Örtpesto Basilika
färsk basilika
50 g pinjenötter, rostade


Gör såhär

1. Gör i ordning dubbla ark av ugn- och grillfolie så att det räcker till 4 paket.

2. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel och lägg 6–8 remsor i mitten på foliebitarna. Dela tomaterna. Skala rödlökarna och skär dem i små klyftor. Lägg allt på zucchinin och toppa med en laxfilé. Salta och peppra.

3. Toppa laxbitarna med en generös klick pesto, lägg på några basilikablad, förslut paketen och grilla dem på direkt värme i ca 10–12 minuter eller tills laxen är färdig. Toppa med rostade pinjenötter, servera med ett gott bröd och extra pesto vid sidan av.