Ingredienser

4 portioner

 

300 g pasta, t ex rigatoni

200 g färska haricots verts

600 g skinn- och benfri laxfilé

olja till stekning

salt

nymald svartpeppar

1 kruka Krasse

 

Pesto:

½ dl valnötter

1 vitlöksklyfta, skalad

½ tsk salt

1 kruka Svartkål

1 kruka Körvel

50 g parmesanost, riven

2 msk färskpressad citronsaft

4 msk olivolja

nymald svartpeppar

 

Till dekoration:

ev 1 dl valnötter, hackade

Stöt valnötterna till peston i en stor mortel till en smet. Tillsätt vitlök och salt och mortla samman. Skär av det
mesta av stjälkarna på svartkålen och den nedersta delen av stjälkarna på körveln. Blanda ner svartkål och körvel och fortsätt att mortla. Tillsätt osten och citronsaften och mortla samman. Rör ner oljan och smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Eller kör allt i mixer och droppa i oljan.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och haricots vertsen ca 3 min i lättsaltat vatten i en kastrull. Skär laxen i ca 3×3 cm stora tärningar. Stek laxen runt om i olja i en stor stekpanna på hög värme ca 3 min så att laxen får fin färg och är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Blanda pastan med peston. Skär av den nedersta delen av stjälkarna på krassen. Vänd ihop pastan med krasse och haricots verts.

Lägg upp pastan och toppa med laxen. Dekorera med hackade valnötter.