fbpx
Minipajer med örtpesto och grönsaker

Minipajer med örtpesto och grönsaker

Ingredienser

12 små pajer

2 ägg
2 dl vispgrädde
100 g riven vällagrad ost, t ex prästost
1 burk Svegro Örtpesto Basilika
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 rulle färdigkavlad kyld smördeg (250 g)
1 rödlök
½ paprika
70 g färsk spenat
100 g små tomater


Gör såhär

Små portionspajer som är perfekta att ta med på utflykten eller servera på buffén. Vällagrad ost tillsammans med pesto ger en underbart smakrik fyllning.

1. Sätt ugnen på 200 °C. Vispa ihop ägg, grädde, prästost, pesto, salt och peppar. Skär smördegen i 12 bitar och tryck ut dem i en muffinsform eller små pajformar. Nagga botten med gaffel och förgrädda i 5 minuter.

2. Skala och strimla löken. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Fräs allt i olja i en panna tillsammans med spenaten tills löken mjuknat. Fördela blandningen i smördegsformarna.

3. Häll i äggblandning över grönsakerna så att formarna blir ungefär trekvartsfyllda. Grädda minipajerna i ytterligare 10 minuter eller tills degen puffat upp sig och fått färg och smeten satt sig och blivit lite gyllene. Servera pajerna ljumma eller kalla.