Ingredienser

4 portioner som tillbehör

3 morötter med skal (ca 250 g), tvättade och skivade
1 burk stora vita bönor (400 g), sköljda och avrunna
2 msk mandelsmör
saften av 1 apelsin
1 tsk kardemummakärnor
3 msk ekologisk kallpressad rapsolja
2 krm salt
1 kruka Bladpersilja
1 kruka Vitlöksgräs, finhackad
½ tsk paprikapulver + att pudra över

Till servering:
½ kruka Krispsallat
1 kruka Tatsoi
pitabröd
svarta oliver

Sätt ugnen på 200°. Lägg morotsskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min eller tills de är mjuka. Lägg bönor, mandelsmör, apelsinsaft, kardemummakärnor, olja och salt i en matberedare. Tillsätt morotsskivorna och mixa till en slät röra. Finhacka hälften av persiljan och spara resten till dekoration. Rör ner den finhackade persiljan, hälften av det finhackade vitlöksgräset och paprikapulvret i hummusen. Smaka eventuellt av med salt. Lägg upp hummusen på krispsallatsblad och pudra över lite paprikapulver. Dekorera med resten av det finhackade vitlöksgräset och persiljeblad. Servera hummusen som dipp till tatsoiblad, pitabröd och oliver eller som tillbehör till kyckling eller ugnsbakade grönsaker.