Ingredienser

4 portioner som tillbehör

1 kruka Svensk Rucola
1 kruka Röd Mangold, grovt skuren
3 morötter, skalade och grovt rivna
2 dl röd quinoa
4 dl vatten
100 g hasselnötter, grovhackade
100 g sultanrussin
2 msk gula senapsfrö
4 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
flingsalt
nymald svartpeppar

Koka quinoan i vattnet i en kastrull utan lock på medelvärme 15-20 min. Låt quinoan svalna. Rosta hasselnötterna i någon minut under omrörning på medelvärme i en torr stekpanna. Tillsätt russin och rör ytterligare någon minut. Blanda ner senapsfrön och rosta tills de börjar poppa. Tag pannan från värmen. Lägg quinoan i en stor skål. Häll på olja och vinäger och blanda runt. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt rucola, mangold och morötter. Strö över nötter, russin och senapsfrön. Servera din morotssallad till äggrätter som t ex omelett och tortilla, men även som tillbehör till kyckling eller kött.