Nakenkornrisotto med Grönkål och Krasse
Ingredienser
4 portioner
300 g nakenkorn, matkorn eller matvete
2 dl vispgrädde
20 g Löfstalund eller någon annan lagrad ost, t ex parmesan
1 msk smör
salt
nymald svartpeppar
1 kruka Krasse
1 kruka Grönkål
gärna lite extra riven ost till servering
Gör såhär
Koka kornen i lättsaltat vatten i en kastrull enligt anvisning på förpackningen tills de har en liten kärna kvar i mitten. Häll av överblivet vatten och tillsätt grädde. Låt grädden koka ihop ett par min tills hälften återstår. Riv osten och blanda i. Vänd ner smöret och smaka av med salt och peppar. Skär av det mesta av stjälkarna på Krassen och Grönkålen. Vänd ner hälften av krassen och hälften av Grönkålen i risotton. Garnera med resterande blad och strö över lite riven ost.