Ingredienser


4 portioner

½ kruka Rosmarin, plockade och finhackade blad
½ kruka Timjan, finhackad med stjälk och blad
½ kruka Oregano, finhackad med stjälk och blad
4 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
1 dl olivolja
600 g kycklingfilé
½ citron, saften
1 ½ tsk flingsalt
½ tsk nymald svartpeppar

Röd Ängssyra- och majssallad:
4 färska majskolvar eller ca 6 dl majskorn
4 ekologiska citroner, skalade med kniv och skivade
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
1 ½ tsk flingsalt
1 kruka Röd Ängssyra
1 kruka Röd Mangold
1 kruka Mynta, plockade blad
1 rödlök, skalad och tunt skivad
1-2 röda chili, urkärnade och tunt skivade
4 msk olivolja

Lägg örter och vitlök i en skål. Tillsätt olivoljan och blanda runt. Lägg ner kycklingfiléerna och pressa över citronen. Salta och peppra och vänd runt så att kycklingen är väl täckt med marinad. Låt marinera ca 20 min, gärna längre. Gör salladen under tiden.

Ta bort bladen och trådarna från majskolvarna. Skär av majskornen och koka dem 6 – 8 min i saltat vatten i en kastrull. Häll av och spola majsen i kallt vatten. Blanda citronskivor, vitlök och salt i en skål. Tillsätt majsen och resten av ingredienserna.

Grilla kycklingfiléerna över glöd eller i en grillpanna 10 – 15 min. Vänd dem efter halva tiden. Grilla tills kycklingen är väl genomstekt.

Röd Ängssyra- och majssallad:

Ta bort bladen och trådarna från majskolvarna. Skär av majskornen och koka dem 6– 8 min i saltat vatten i en kastrull. Häll av och spola majsen i kallt vatten. Blanda citronskivor, vitlök och salt i en skål. Tillsätt majsen och resten av ingredienserna.