fbpx

Ingredienser

8 bufféportioner

300 g pasta, t ex skruvar
1 burk Svegro Örtpesto Basilika
1 stor zucchini
1 msk olivolja
½ dl solrosfrön
1 liten rödlök
150 g fetaost

En riktigt god pastasallad är ett måste i sommarens receptrepertoar. Den här blir lite extra lyxig med grillad zucchini, smakrik pesto och fetaost.

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och blanda med peston.

2. Skiva zucchinin på ½ cm tjocka skivor. Lägg dem i en skål och ringla över oljan. Blanda väl. Grilla skivorna i någon minut på varje sida tills de får fin färg, salta och peppra under tiden.

3. Rosta solrosfröna i en torr panna tills de får lite färg och börjar dofta gott. Skala och finhacka löken. Blanda allt med pastan, lägg upp på ett fint fat och smula över fetaosten.