Ingredienser

4-6 portioner som ensamrätt eller tillbehör

1 gurka (ca 300 g)
½ tsk salt
ca 3 cm färsk ingefära, skalad och tunt strimlad (lägg ingefäran i iskallt vatten 20 min för att krispa till sig)
1 kruka Tatsoi
1 röd chilipeppar, delad, urkärnad och tunt strimlad
3 msk sesamolja
½ tsk sichuanpepparkorn
½ -1 tsk chiliflakes
2 msk risvinäger
2 msk råsocker
ev ½ tsk svarta senapsfrön

Dela gurkan på längden i fyra delar. Kärna ur dem och skär varje del i ca 6 cm långa bitar. Salta gurkan och låt den stå och dra i 30 min. Skölj gurkan i kallt vatten. Torka av den med hushållspapper. Sila av ingefäran och lägg den i en skål med gurka, tatsoi och chili. Hetta upp sesamoljan i en panna och stek sichuanpepparkornen i 15 sek under omrörning. Tillsätt chiliflakes och stek vidare i 15 sek under omrörning. Häll oljan med sichuanpepparkorn och chiliflakes i skålen med tatsoi, gurka och chili och rör om, låt svalna. Tillsätt risvinäger och råsocker, rör om. Låt vila i kylen minst 6 tim. Lägg upp det picklade på ett fat och strö eventuellt över senapsfrön.

Servera rätten som den är, som drinktilltugg eller som tillbehör till t ex grillad kyckling, fisk eller grillat kött.