Ingredienser

4 personer

1 rulle kyld pizzadeg
100 g riven vällagrad prästost
1 ½ dl crème fraiche
1 msk hackad färsk timjan
½ krm svartpeppar
150 g amandine potatis (2-3st)
1 liten rödlök
1 msk olivolja
1 förpackning Svegro Örtpesto Grönkål

Sätt ugnen på 225 grader. Rulla eller kavla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt. Mixa eller mosa ihop ost, crème fraiche, timjan och svartpeppar och bred ut smeten över pizzadegen. Tvätta potatisen, torka den och skiva den tunt, gärna med mandolin. Lägg ut skivorna i ett enkelt lager på pizzan (att de överlappar varandra lite gör inget). Skala och skiva rödlöken och lägg ut skivorna över pizzan. Ringla över olivolja och strö över lite salt och peppar. Grädda i 15–20 minuter eller tills degen och osten fått fin färg. Klicka över peston och servera.