Ingredienser

4 portioner

1 gul lök, skalad och tärnad
2 + 2 msk olivolja
500 g Svegro Finpotatis Amandine, skalad och tärnad
2 ekologiska Morötter, skalade och fint tärnade
2 krukor Svartkål
6 ägg
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1-2 röda chili, urkärnade och strimlade

Tonfiskröra:
1 burk tonfisk i olja (ca 185 g), avrunnen
1 dl sötmandlar, hackade
1 kruka Körvel, hackad
100 g cocktailtomater, i klyftor
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Till dekoration:
1 kruka körvel

Fräs löken i 2 msk olja i en ugnssäker stekpanna ca 1 min på svag värme. Tillsätt potatis och morötter och stek ytterligare 15-20 min på medelvärme tills potatisen är mjuk. Rör då och då. Skär av det mesta av stjälkarna på svartkålen. Tillsätt resten av svartkålen i pannan och rör om. Ta från värmen. Sätt ugnen på 225°. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt salt, peppar och chili och vispa lätt med en gaffel. Blanda ner potatis- och morotsblandningen i äggen. Skölj ur stekpannan, värm upp den igen med 2 msk olja och häll smeten i pannan. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda ca 10 min. Gör tonfiskröran under tiden. Blanda tonfisken med mandlar, körvel, tomater, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar. Ta ut frittatan och vänd upp den på en tallrik. Skär frittatan i tårtbitar och toppa med tonfiskröran. Dekorera med körvel.