Ingredienser

4 portioner, som tillbehör

900 g Svegro Finpotatis Mandel
1 ½ dl mjölk
50 g smör, i bitar
salt
nymald vitpeppar
1 kruka Svartkål
1 kruka Salvia
100 g hasselnötter, grovhackade
50 g smör
nymald svartpeppar

Skala potatisen och lägg den i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Tillsätt salt och låt koka upp. Koka potatisen under lock på svag värme tills den är mjuk, känn med sticka. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av lite. Värm mjölken och håll den varm.
Passera potatisen i en purépress. Rör ner smöret i den varma potatisen. Blanda eller vispa ner den varma mjölken. Smaka av med salt och vitpeppar. Skär av det mesta av stjälkarna på svartkålen. Blanda ner resten av svartkålen i moset. Bryn salvia och hasselnötter i smör i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg upp moset i en serveringsskål. Lägg en del av den brynta salvian och hasselnötterna på moset och servera resten till. Krydda med lite svartpeppar.